Унгария се присъедини към Полша за спиране на украинския безмите селскостопански

...
Унгария се присъедини към Полша за спиране на украинския безмите селскостопански
Коментари Харесай

И Унгария забранява вноса на зърно от Украйна

Унгария се причисли към Полша за прекъсване на украинския безмите селскостопански импорт, защото това излага унгарските фермери на риск, заяви " Блумбърг ".

Мярката ще бъде в действие до 30 юни  " при липса на основни ограничения на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на министерството на земеделието в Будапеща.

" Ако актуалните пазарни трендове продължат, това ще аргументи съществени вреди на унгарското земеделие, сподели в изказване унгарският министър на земеделието Ищван Наги. По-евтиното селско стопанство на Украйна подбива унгарските производители на птиче месо, яйца, мед, зърно и маслодайни семена, сподели той.

Унгария прикани Европейския съюз (ЕС) да " обмисли цялостното безмитно отнасяне на украинските артикули и действието на коридорите за взаимност ".

Припомняме, че държавното управление на Полша забрани вноса на зърно и на десетки други храни от Украйна в отбрана на селскостопанския си бранш.

Това съобщи водачът на ръководещата партия в страната Ярослав Качински.

Списъкът с съответните неразрешени за импорт артикули ще бъде включен в държавната разпоредба.

Въпреки това, по думите на Качински, Полша остава съдружник на Украйна, която поддържа и ще поддържа. Решението за съответната възбрана обаче е " обвързване на всяка страна, всяка добра власт ", която преди всичко пази ползите на своите жители, добави Качински.

Той уточни още, че Полша е подготвена да стартира договаряния с Украйна за споразумяване на казуса със зърното и украинската страна към този момент е известена за решенията на полското държавно управление.

Министерството на земеделието на Украйна съобщи, че решението на Полша нарушава съглашение, реализирано предходната седмица в отговор на митингите, което планува, че пшеницата, царевицата, слънчогледовите семена и рапицата от Украйна могат да бъдат изпращани до Полша, стига по-късно да бъдат изпратени до други страни до юли.

" Разбираме, че полските фермери са изправени пред сложна обстановка, само че подчертаваме, че в този момент най-трудната обстановка е за фермерите в Украйна ", сподели министерството на уеб страницата си. Той предложи да се реализира ново съглашение с Полша през идващите дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР